Arhiva editoriale
 Următoarea transmisie LIVE din Biserica Carpati in fiecare Duminica incepand cu ora 10:00 si cu ora 18:00. Hai cu noi in prezenta Domnului!


Versetul zilei:

Bebeluşul Isus în mâinile lui Dumnezeu

Acum câteva zile am făcut cunoştinţă cu Luisa, verişoara mea ce tocmai a împlinit o lună de zile. Un bebeluş drăguţ, îmbrăcată în roz şi care, din motive necunoscute, îi plăcea să doarmă cu mâna dreapta ridicată pe lângă cap şi pumnul strâns. Iar de dormit, dormea bine, indiferent de zgomotele din cameră: poveştile familiei, telefoane sau muzică. Un somn adânc şi liniştit.
Citind pasajele Biblice despre naşterea Domnului Isus mi-am reamintit de Luisa. Oare aşa dormea şi bebele Isus când au venit păstorii? Era somnul Lui la fel de liniştit în drum spre Egipt? Nu mi se pare deloc fără temei imaginea bebeluşului Isus ascuns cu mult drag în braţele mamei, în timp ce iadul şi cerul luptă pentru viaţa Lui.
Nu cred că sunt foarte obişnuită cu ideea unui Isus lipsit de putere şi neştiutor de ce se întâmplă în jurul Său. Isus, bineînţeles, este Cel fără de început, Alfa şi Omega, Cel care va veni să judece întreg pământul. Dar, ciudat, această perioadă din viaţa Mântuitorului nostru, timpul lui ca bebeluş,  mă ajută să Îl iubesc şi mai mult.  El, care a vindecat orbii, a eliberat de demoni, a hrănit mii de oameni şi a umblat pe mare, a fost un bebeluş ca Luisa. Dependent de oamenii din jurul Lui şi, mai ales, de intervenţia directă a lui Dumnezeu. Minunea  întrupării rămâne pentru mine un mister, dar realitatea  ei este temelia vieţii mele.
Ce extraordinare sunt deciziile lui Dumnezeu! Câtă înţelepciune cuprind gândurile Tatălui nostru! Cum ar fi putut să apară Mântuitorul lumii, cel cu cea mai mare putere de pe pământ, decât ca un bebeluş? Nu a coborât din cer, deşi atunci toate popoarele lumii l-ar fi cunoscut; nu a decis să ia în stăpânire fiinţa cuiva, deşi i-ar fi fost foarte uşor. A decis să se lase zămislit, ţesut în pântecele unei tinere femei.
Dacă cineva ne-ar fi întrebat ce fel de părinţi am dori noi pentru Isus, nu cred că ne-am fi grăbit să alegem o tânără săracă dintr-un sat neştiut de nimeni şi un tată simplu şi fără prea multă educaţie. Ce perspectivă de viaţă ne-ar fi adus o asemenea familie?
Isus a ştiut toate acestea. A ales această soartă şi şi-a dus la îndeplinire planul cu toată pasiunea Sa.  Acum poate credeţi că voi spune ceva înălţător, care să ne inspire la acţiune. Însă, în faţa minunii naşterii Domnului nostru nu pot decât să rostesc:
,,Doamne, te rog, deschide-mi ochii spirituali să te cunosc mai adânc. Recunosc lipsurile şi păcatele mele. Te rog iartă-mă pentru anii trecuţi, în care priorităţile acestei lumi au acoperit sărbătoarea Ta în inima mea şi în viaţa de fiecare zi. Îţi mulţumesc că ai decis ca în Scripturi să apară pasaje despre naşterea Ta. Te laud că ai ales un mod atât de simplu să pătrunzi în lume. Sunt sigură că nu Ți-a fost uşor.
Îţi mulţumesc că ai adus Cuvântul Tău în viaţa mea ca să pot să primesc credinţă. Este un dar minunat. Prin acest har anul acesta voi stărui în bucuria naşterii Tale.”
Naomi Terec
Donatii:
Banca: BCR Cluj Napoca, Cont Ron: RO83 RNCB 0106 0266 1102 0001, Cont Eur: RO66 RNCB 0106 0266 1102 0016