Arhiva editoriale
 Următoarea transmisie LIVE din Biserica Carpati in fiecare Duminica incepand cu ora 10:00 si cu ora 18:00. Hai cu noi in prezenta Domnului!


Versetul zilei:

Amintiri din timpul verii (partea I)

                                                                                                                                                            

Noe
După ce am ieşit din corabia prin care am fost scăpaţi de apele potopului am adus jertfe, iar Dumnezeu a încheiat cu noi un legâmânt veşnic. Practic, eu şi familia mea am trăit prima vară de pe acest pământ (Gen 8:22). Dumnezeu a promis că nu va mai nimici lumea prin apă, că nu va înceta semănatul şi seceratul, frigul şi căldura, iarna şi vara, iar ca semn al legământului ne-a dat curcubeul. Am învăţat atunci că dacă eşti neprihănit, umbli cu Dumnezeu şi asculţi de poruncile Lui, chiar când ţi se par ciudate vei avea parte de izbăviri miraculoase.
 
Avraam
În timpul călătoriei mele spre ţara promisă, mă adăposteam la uşa cortului, în timpul zădufului zilei, când am avut parte de trei oaspeţi diferiţi de toţi ceilalţi pe care i-am avut vreodată. Le-am pregătit în grabă o masă, acolo lângă stejarii lui Mamre şi ne-am aşezat la umbră ca să povestim. Mi-au făgăduit că anul următor vom avea un fiu. Am crezut totuşi cuvântul Domnului, chiar dacă eu aveam 99 de ani, iar soţia mea... 89. După ce au plecat doi dintre ei, al treielea mi-a destăinuit hotărârea pe care a luat-o cu privire la Sodoma şi Gomora. Am îndrăznit atunci să mijlocesc de şase ori până când am obţinut garanţia salvării cetăţilor în schimbul a zece oameni buni. (Gen. 18).
 
Iacov
Ameninţat de Esau, am fugit şi am ajuns departe la unchiul meu Laban. El m-a primit la început cu bucurie, dar mai pe urmă am trudit la el în condiţii aspre, ziua mă topeam de căldură, iar noaptea mă prăpădeam de frig, şi-mi fugea somnul de pe ochi. Totuşi, şapte ani cât am slujit în căldura arzătoare a soarelui pentru Rahela, mi s-au părut doar vreo câteva zile, pentru că o iubeam mult. (Genesa 29-31).
  Iosif
Eram în vis la seceratul grânelor când dintr-odată snopul meu s-a ridicat în picioare, iar a fraţilor mei se închinau înaintea lui. Acesta a fost doar unul din visele pentru care fraţii mei au prins ură pe mine. Într-o zi tatăl meu m-a trimis la ei să văd ce mai fac, aşa că m-am dus şi i-am căutat la Sihem. Când i-am întâlnit, m-au dezbrăcat de haina mea pestriţă şi m-au aruncat într-o groapă. Apoi m-au vândut ca rob unor ismaeliţi şi până la urmă am ajuns în Egipt. Dumnezeu mi-a purtat însă de grijă şi am căpătat trecere înaintea stăpânului meu care m-a pus îngrijitor peste toată casa lui. După înscenarea soţiei lui Potifar am fost aruncat în închisoare, dar şi acolo mâna cea bună a Dumnezeului meu veghea peste mine. Prin înţelepciunea primită de sus am tălmăcit visul împăratului şi am ajuns stăpân peste întreg Egiptul. Am pornit în cutreierarea ţării şi am adunat mult grâu în anii de belşug ca provizie pentru anii de foamete ce urmau să vină. Nu după mult timp am văzut împlinirea visului meu din copilărie în care snopii celorlalţi se închinau înaintea snopului meu. Nu mi-a fost uşor, dar mi-am iertat fraţii pentru că am înțeles că Dumnezeu a schimbat răul în bine şi a scăpat prin mine viaţa unui popor în mare număr.
 
Moise
Povestea mea e lungă, de data aceasta am să vă povestesc doar o întâmplare din timpul verii. Păşteam oile socrului meu Ietro în pustiul Madian. Odată m-am hotărât să merg mai departe, până la muntele lui Dumnezeu, Horeb. Acolo mi s-a arătat Cel Preaînalt într-o flacără de foc care ieşea din mijlocul unui rug. Am mai văzut vara tufe arzând, dar acest rug nu se mistuia deloc aşa că am hotărât să-l văd de mai aproape. Atunci Dumnezeu mi-a vorbit şi m-a trimis să izbăvesc poporul Israel din robia egiptenilor. Mi-a spus să-l port cum poartă doica pe copil (Numeri 11:12), până în ţara promisă.            Într-adevăr, acolo la oi, am devenit cel mai blând om de pe faţa pământului. Am aceptat provocarea, iar peste toate greutăţile care au urmat am reuşit să trec având ochii pironiţi spre răsplătirile cereşti. Nu regret deloc acea zi. Sfatul meu pentru oricine ar fi: îndrăzneşte să mergi dincolo de zona în care te simţi confortabil şi pregăteşte-te să te întâlneşti cu Dumnezeu în mod personal. Viaţa ta se va schimba complet, iar numele îţi va fi scris în Cartea Vieţii.

Andrei Crisan 
Donatii:
Banca: BCR Cluj Napoca, Cont Ron: RO83 RNCB 0106 0266 1102 0001, Cont Eur: RO66 RNCB 0106 0266 1102 0016